Намери ни
To Top

Везенков отново в драфта на НБА

Александър Везенков ще участва в драфта на НБА. През 2015 и 2016 година националът подаваше документи, но впоследствие ги оттегляше в последния момент. Тази година това няма да се случи, защото крилото на Барселона автоматично попада в драфт 2017, съобщава picknroll.bg „Тази година няма нужда да включваме името на Алекс в Драфта.


Автоматично е в него. Това е последната година, в която той може да участва“, коментира ситуацията агентът на Везенков Ник Лоцос.

В случай че Везенков се откаже да влезе в Лигата през драфта, то той има възможност да изрази желанието си да не участва в избора до 12 юни. Тогава изтича крайния срок за играчи, родени извън САЩ и играещи извън NCAA. След края на този сезон националът ни ще има да изпълнява още 2 години от 4-годишния си дого вор с Барселона, който подписа през лятото на 2015 г.

Най-голям интерес към българина имаше преди 3 години, когато като 19-годишен тийнейджър той стана MVP на гръцкото първенство с екипа на Арис Солун. Актуалното издание на списъка на nbadraft.net, публикувано на 5 април, отрежда на Алекс номер 49, с който разполага Милуоки Бъкс.

Ощр от категория Баскетбол