Намери ни
To Top

Емил Велев е фаворит за Локо (ГО)

Емил Велев, който мнозина очакваха, че ще смени Елин Топузаков в Левски, все пак е близо до стъпка напред в кариерата си. Настоящият треньор на Оборище (Панагюрище) е фаворит за поста на Иван Колев в Локо (ГО). Другите спрягани имена са тези на Илиан Илиев, но той е отказал и на „сините“, и на „железничарите“. Някои от привържениците на отбора коментираха вчера и името на Любослав Пенев.


Всичко обаче ще стане ясно в понеделник, 6 март, когато новият наставник трябва да започне работа в клуба.

Оставката на Иван Колев, за който „Меридиан Мач“ пръв информира, е била приета на спешно заседание на УС в четвъртък. То било свикано часове след загубата от Монтана по искане на специалиста. Старшията пое вината за лошото представяне на „железничарите“ и след създалото се недоволство сред феновете и обществеността в града УС реши да се оформи раздяла по взаимно съгласие с него. Както „Меридиан Мач“ писа, още след загубата от Ботев някои от членовете на УС и феновете поискаха Иван Колев да си тръгне. Причината тогава бе уронващото престижа на клуба изказване, че е играчите са тренирали по „площадки и полянки“.

„Благодарности към Иван Колев за професионалното и коректно отношение по време на съвместната ни работа. Пожелаваме му успехи в бъдеще“, обявиха от ръководството.

До назначаването на нов старши треньор тренировките и двубоят от 23-ия кръг на Първа лига срещу Локо (Пд) на „Лаута“, ще се водят от помощник-треньора Милчо Сирмов.

Ощр от категория Футбол