Намери ни
To Top

Сделката за Милан пак зацикли

Милан продължава да виси във въздуха. Финализирането на сделката по покупката на клуба от китайския консорциум „Sino-Europe Changxing Sports Investment“ (SES), което трябваше да стане факт в петък, отново се отлага.

Ли Йонхонг, който оглавява китайската корпорация е разкрил, че причината е оттеглянето на част от инвеститорите, довело до отваряне на дупка в бюджета от 100 милиона евро. При това положение най-вероятният сценарий се очертава ново капаро.


То ще бъде в размер на 100 милиона евро, които SES да ангажира да внесе между 3 и 10 март. С депозирането на тази сума ще бъде насрочен нова дата за затваряне на операцията за края на месеца (най-вероятно 31 март).

Китайците са предложили на настоящия собственик Силвио Берлускони така нареченото „съкратено финализиране“. В този случай SES превежда сумата, с която разполага към днешна дата и встъпва в правата на мажоритарен собственик, като се ангажира да доплати останалите 100 милиона до края на март. Подобен вариант обаче категорично е бил отхвърлен от Берлускони.

Съществува и трета опция, която според италианските медии засега е изцяло хипотетична. При нея Берлускони връща 200 милиона евро, които са му преведи досега от SES и прекратява всякакви отношения с консорциума.

Ощр от категория Футбол

  • Меси изигра мач за историята

    ___ Последвайте каналите ни в: Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще...

    05/05/2024
  • Чави: Повтаряме едни и същи грешки

    Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес не беше доволен от представянето на своя отбор в мача срещу Жирона. Барса загуби каталунското...

    05/05/2024
  • Защитник удължи договора си със Селтик

    Лиъм Скейлс поднови своя договор със Селтик, съобщават британските медии в събота. Защитникът подписа контракт с шампиона на Шотландия до края...

    05/05/2024