Намери ни
To Top

Дерменджиев: Виждам нужния хъс и характер

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не остана притеснен от първата загуба на неговия тим по време на лагера им в Турция. В петата си контрола българският шампион загуби с 0:1 от Термалика, а в началото на втората част капитанът Светослав Дяков получи контузия, която все още не е ясно колко серизна е.

„За момента не е добро състоянието на Дяков, има да се констатира още с медицинския екип и дано контузията не е сериозна. Това са такива мачове, в който допуснахме един гол, имахме ситуации, които можехме да реализираме, но не се получи.


Важна е играта, на моменти се доближаваме до това, което искаме. Аз съм доволен от срещата. Копенхаген няма как да покаже нещо подобно – да се приберат с 10 човека. Те искаха да приложат преса, излязоха напред през първата част и успяха. Видяхте, че през второто имахме по-добър контрол. За мен е важно, че виждам хъс и характер у футболистите. Не е хубаво да се получават такива сбивания по време на мачове, но това са професионалисти и знаят да се пазят. Имаме още мачове и вече е време да играят повече минути титулярите. На този етап се справят добре, а формата им ще се подобрява.

Джонатан Кафу има температура и е на антибиотици. Това е причината да не игра днес, защото медицинският екип ме посъветва да не рискуваме. Тук в отбора е и ще разчитаме на него поне до лятото.“, завърши наставникът на разградчани.

Ощр от категория Футбол