Намери ни
To Top

Ван Нийкерк се точи да бяга 200 м с Болт на СП в Лондон

Световният рекордьор на 400 метра Уейд ван Нийкерк се надява програмата на планетарния форум в Лондон през август да претърпи корекции, за да може той да се изправи срещу Юсейн Болт, обяви мениджърът му. Южноафриканецът иска да стартира на 200 и 400 м, но самият Болт обяви неколкократно, че планира участие само на 100 м от индивидуалните дисциплини на Световното първенство.

„Ще опитаме това да се случи. Това е планът.


Основната цел е да спечели титлата на 400 м, но той би искал да бяга и 200 м. Ще видим как върви през сезона и дали е готов за това. Трябва също да видим и дали програмата на Световното първенство го позволява“, каза пред АФП Пийт ван Зил, мениджър на Ван Нийкерк.

В момента финалът на 400 м е няколко часа след сериите на 200 м, като двете дисциплини са насрочени за вечерта на 8 август.

„Категорично ще бягам 200 и 400 м, тази цел вече е в сърцето ми. Няма значение каква ще е програмата, ще се впусна в това предизвикателство и да видим какво ще се случи“, каза Ван Нийкерк.

„Няколко месеца преди Олимпийските игри ние говорихме за световния рекорд и той ми каза, че мога да го подобря. Това ми помогна да повярвам в себе си. Да, благодарен съм за вярата, която той имаше в мен“, коментира южноафриканецът предсказанието на Болт, че ще успее да коригира световния рекорд на Майкъл Джонсън на 400 м. Ван Нийкерк спечели олимпийската титла в Рио, след като финишира за изключителните 43.03 сек.

Ощр от категория Спорт