Намери ни
To Top

Кубинец прецаква Кобрата за световната титла

Непобеденият кубински боксьор Луис Ортиз – Кинг Конг, е на път да прецака възможността Кубрат Пулев да се бие за световната титла в тежка категория. Българският боксьор може да стане жертва на задкулисни игри. Очакваше се той да се боксира с победителя от двубоя между Антъни Джошуа (Анг) и Владимир Кличко (Укр). Срещата между двамата олимпийски шампиони е на 29 април.


Тогава Кобрата вероятно ще бъде официален претендент за пояса на Международната боксова федерация, който в момента се държи от британеца.

Президентът на друга професионална организация – Световната боксова асоциация Джилберто Мендоса – младши разкри как Ортиз ще се бие с победителя от Джошуа и Кличко.

„Това е решението и ние искаме да дадем шанс на Ортиз да се бие с победителя – коментира Мендоса пред „Файтнюз“. – Има срок, до който победителят трябва да се договори с кубинеца.“

Промоутър на Ортиз е Еди Хърн, който държи правата на Джошуа. Това допълнително ще улесни пренебрегването на Кубрат Пулев. Ако Кличко спечели, тогава най-вероятно отново кубинецът ще се бие с него, защото Хърн е в отлични отношения с мениджъра на украинеца – Бернд Бьонте.“

Ощр от категория Бойни Спортове