Намери ни
To Top

Маевска: Ще запомня 2016-а с медала от Рио

Днес националният отбор по художествена гимнастика получи „Спортен Икар“ за „Отбор на годината“ след спечеления през август бронзов медал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова получиха големия приз от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Фондация „Български спорт“ раздаде наградите „Спортен Икар“+42

„Ще запомня 2016-а най-вече със сбъднатата мечта – медалът от Олимпиадата в Рио, защото осем години мечтаем за това нещо. Мисля, че не си представяхме по-добър завършек на кариерите и можем да си тръгнем с гордо вдигнати глави.


За мен 2017-а ще е ново предизвикателство, защото вече съм от другата страна на нещата – треньор в новия ансамбъл. Надявам се, че ще им помогна бързо да се ориентират и да станат отбор, да почнат да постигат успехи. винаги съм си представяла, че ще бъда треньор, но си мислех, че първо малко ще си почина. Нещата обаче се случиха така, че бързо се ориентирах. В началото ми беше трудно, но вече нещата започнаха да ми стават малко по-ясни“, каза капитанката Маевска след награждаването.

Ощр от категория Спорт