Намери ни
To Top

Уилямс ще се изправи срещу Ракетата

Двукратният световен шампион Марк Уилямс си осигури 1/4-финал на UK Championship срещу Рони О’Съливан и двамата ще премерят сили в Йорк тази вечер в 21,00 часа. Това стана ясно, след като уелсецът се наложи в драматичен мач с обрат срещу Лиам Хайфийлд с 6:5 фрейма. 26-годишният англичанин имаше своите шансове в двубоя, след като повеждаше с 3:2, 4:3 и 5:4, но така и не успя да прекоси финалната линия. Хайфийлд се отчете с най-силни брейкове от 52 и 80 точки.


Уилямс пък се прояви със серии от 70, 87 и 56 точки. В решаващия 11-и фрейм Хайфийлд пропусна последната червена топка при изоставане от 31:60 точки. Заемащият 16-ото място в световната ранглиста Уилямс реализира тази последна червена и така си гарантира победата.

„Бях нервен при тази последна червена топка. Краката, главата и ръцете ми трепереха, призна 41-годишният уелсец. – Имаше притеснение, но и при Лиам бе така. Не съм бил толкова напрегнат, откакто победих Стивън Хендри с повторното изваждане на черната на „Мастърс“-а през 1998 година. Спечелването на този мач означава, че щси гарантирам участие на „Мастърс“-а в Лондон следващия месец и може би някъде дълбоко в съзнанието ми това сигурно ми е оказвало влияние“, обясни Уилямс.

В друг мач от 1/8-финалите в „Барбикан Сентър“ Лука Бресел надви с 6:3 части Стивън Магуайър. Така 21-годишният белгиец си осигури мач в следващата фаза срещу Шон Мърфи. Бресел записа срещу името си най-добри брейкове от 64 и 61 точки, докато Магуайър блесна със 101, 112 и 51 точки, но въпреки това отпадна. Това е първи ранкинг 1/4-финал за белгийския състезател от десет месеца насам.

Ощр от категория Спорт