Намери ни
To Top

Люцерн и Веселинов озаптиха Женева Лайънс

Швейцарският Баскет Люцерн с Веселин Веселинов в състава си се погрижи в местното първенство да няма отбор без загуба. До началото на шестия кръг единствено Женева Лайънс бе тимът, който не познаваше вкуса на поражението, но след визитата на Люцерн това вече е минало. Веселинов и останалите възпитаници на треньора Даниел Ерич надиграха гостуващия тим от Женева със 73:70, за да запишат четвъртата си победа и да се изкачат до четвърто място в класирането на местната лига.

33-годишният българин игра 28 минути като титуляр и бе вторият най-резултатен играч на победителите с 15 точки, като повече от него вкара единствено Рамел Браун, реализирал 17, докато Неманя Ковачевич вкара 12 и направи 9 асистенции.


Веселинов овладя и 5 борби и отне 4 топки, за да завърши с коефициент на полезно действие 12, защото напусна терена за 5 лични нарушения.

Люцерн е един от четирите отбора, които имат по четири победи. Останалите три са Фрибург, Монтей и Женева, като последните два имат и по мач по-малко, защото първенството се състои от 11 отбора.

Ощр от категория Баскетбол