Намери ни
To Top

Българин пали скандал на ринга в Белфаст

С грандиозен скандал приключи мачът на българина Стефан Славчев в Белфаст. На галавечер на професионалния бокс в северноирландската столица той се качи на ринга срещу носителя на два бронзови медала от олимпийски игри Пади Барнс. За любимеца на местната публика това беше дебют при професионалистите.

Пади Барнс е роден в Белфаст, но през цялата си кариера се е боксирал под флага на Ейре.



Славчев яде здрав бой, но се държеше на краката си. В четвъртия рунд при поредната серия от удари, която Барнс пласира в тялото и главата му, българинът прегърна съперника през кръста и го качи на рамото си. Реферът на секундата прекрати боя и обяви ирландеца за победител въпреки протестите на нашето момче.

Стефан напусна залата, бурно освиркван от публиката в Белфаст, и нито той, нито някой от щаба му се появиха за официалното обявяване на победителя.

„Ужасен дебют в професионалния бокс. Лесна победа, но не успях да покажа най-доброто от себе си срещу този клоун“, каза след боя Барнс.

Експертите, които коментираха за местната телевизия, предположиха, че българинът е действал умишлено, за да избегне нокаут, който според тях е бил неизбежен при превъзходството на Пади.

„7 дни спорт“

Ощр от категория Бойни Спортове