Намери ни
To Top

Солиден Григор се класира за полуфиналите в Делрей Бийч

Първата ракета на България Григор Димитров продължи със силните си изяви на тенис турнира на твърда настилка Делрей Бийч с награден фонд 514 065 долара. Поставеният под номер 4 в схемата се класира за полуфиналите след успех над Адриан Манарино от Франция с 6-4, 7-5 за час и 19 минути игра. Въпреки тежките условия заради силния вятър, българинът изигра много солиден двубой и заслужено спечели днешния сблъсък.

Двубоят започна изключително равностойно като и двамата тенисисти печелиха убедително своите сервис геймове.


Разковничето в сета дойде в десетия гейм, при резултат 5-4 за Гришо и сервис Манарино. Пред българина се откриха три възможности за пробив, като той затвори сета от третия опит за 6-4.

Втората част започна подобно на първата. Двамата на корта не допускаха почти никакви грешки при своето подаване. Все пак във втория сет пръв до пробив достигна французинът, който поведе с 5-4 и получи възможност да затвори частта в своя полза. Поставеният под номер 4 в схемата Димитров обаче отговори мигновено и върна пробива, изравнявайки при 5-5. Последва нов гейм за Гришко, който поведе с 6-5, а след това успя и да пробие Манарино и да затвори сета и мача при 7-5.

За място на финала първата ни ракета ще спори с победителя от двубоя между Раджийв Рам (САЩ) и Бенджамин Бекер (Германия).

Ощр от категория Тенис