Намери ни
To Top

Ще удари ли Шумен Марица?

Днес женският отбор на Марица (Пловдив) гостува на новака в Националната волейболна лига за жени ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) за мач от третия кръг на първенството.

Въпреки че шампионките са явният фаворит в тази среща, те едва ли могат да очакват лесен мач в зала Младост.  Всъщност в момента двата отбора са съседи в средата на таблицата с по една победа, една загуба и 3 точки.  Досега отборът на ЙЕБ е изиграл само един мач у дома и той се оказа успешен за шуменки.


  В първия кръг от шампионата те надиграха Славия (София) с 3:1 и показаха, че не са тим, който може да бъде подценяван, особено когато играе на свой терен.

„Няма да се даваме на никого и не ни е страх от големи имена”, беше заявил тогава старши-треньорът им Цветомир Ценков.  “Ще тормозим всички тимове, които ни гостуват в Шумен, независимо дали се казват Марица, Левски или ЦСКА. Ще покажем, че не сме боксова круша, както някои други отбори. Ще демонстрираме, че имаме възможности в Шумен.“

Сред по-известните имена в отбора на ЙЕБ Шумен 05 личат тези на посрещачката Росица Кирилова, диагонала Стефани Стефанова и центъра Стела Горанова – волейболистки, които вече имат доста натрупан опит в женското първенство като състезателки в различни състави, играли в елита.  Основна разпределителка на ЙЕБ е Елена Борисова.  Тя е едва 15-годишна, но остави отлични впечатления с играта си срещу Славия.

След като и Марица, и Шумен, допуснаха първите си загуби във втория кръг от първенството, съответно срещу Левски (София) и Казанлък Волей (Казанлък), и двата отбора трескаво ще търсят компенсация с успех в днешния мач и може да се очаква един интересен двубой.

Ощр от категория Волейбол