Намери ни
To Top

Вижте кой е най-богатият футболист в света! Категоричен номер 1 е…

Класация на авторитетно спортно издание показва кой е най-богатият футболист в света! Меси, Роналдо или някой друг? Отговорът е ясен – категоричен победител в подреждането на милионерите сред играчите е КР7.

Кристиано Роналдо е най-богатият футболист в света за втора поредна година, показва традиционната класация на Goal.com. С приходите през 2014 г. португалецът е увеличил личното си богатство на 210 млн.


евро.

Най-много – 30 млн. евро, му носи инвестиционният му портфейл. 25 милиона идват от над 10-те спонсорски договора, от които почти половината пари се падат на „Найк“. И чак след това е ред на заплатата му, която според новия договор е 18,2 милиона на сезон.

Роналдо изпреварва с 10 милиона втория Лионел Меси. Приходите на аржентинеца също са разнообразни, като освен от заплата и спонсори, той получава суми като рентиер на недвижимо имущество.

Трети е Неймар, като в общите ми приходи са включени и 40-те млн. евро, които Барселона преведе на баща му и които предизвикаха разследване на данъчните. Над границата от 100 млн. евро са се придвижили и Златан Ибрахимович и Уейн Рууни.

Ощр от категория Анализ