Намери ни
To Top

Любопитен факт преди мача на Бербатов довечера: забелязахте ли, че Арсенал има само…

Английският гранд Арсенал приема вицешампиона на Лига I Монако в първи осминафинал от Шампионската лига довечера. Димитър Бербатов се завръща на Острова, където изкара най-голяма част от кариерата си. Мачът обаче не предвещава да бъде лесен за Монако, напротив. Статистиката сочи, че „монегаските“ нямат почти никакви шансове да се справят с „топчиите“ – от досегашните си 22 мача с тимове от първенството на Франция Арсенал има само 2 поражения – от Ланс с 0:1 през сезон 1998/1999 г.


и от Оксер 4 години по-късно с 1:2 – все в Шампионската лига. Куриозното е, че и двете загуби идват на собствен терен, т. е. „топчиите“ никога не са губили като гост на тим от френския елит! Което, разбира се, не дава сериозни надежди на тима от Княжеството за реванша.

Останалите мачове с французи са завършвали с 13 успеха и 7 „хикса“. Също така е интересно, че дори срещу всички клубове от Лига I Арсенал има положителен баланс, дори срещу гореспоменатите два. С тях има по още един сблъсък и в двата случая взима по победа и равен, т. е. общият баланс срещу Оксер и Ланс е 2-1-1.

Позитивното за тима на Берба е, че той също е с поолжителен баланс, когато играе срещу опоненти от шампионата на настоящия си опонент – Монако е записал 5 победи, 3 равенства и 2 поражения срещу англичани.

Ощр от категория Шампионска лига