Намери ни
To Top

Най-богатият спортист в света дължи всичко на един българин

Най-богатият спортист в света дължи всичко на един българин. Това е историята за човек, който отказва всичките пари на света, защото е патриот и не е пожелал да загърби родината си. Малко са хората, които биха направили подобен избор в днешни дни. Изисква се голямо сърце, за да се вземе такова решение.


През 1996 година, на Олимпиада в Атланта, българинът Серафим Тодоров побеждава на полуфинал американеца Флойд Мейуедър. След това мач янкито подписва професионален договор и до момента е непобеден. Мейуедър прибира по няколко десетки милиони долара на мач. Сарафа разкрива, че след онзи полуфинал, той е бил този, на който първо са предложили да стане професионалист.

„Предложиха ми да остана в Америка. Ама аз, големият патриот и родолюбец – не, в България си искам. А Флойд Мейуедър трябва да ми благодари на мен за това, което стана. Защото договорът му го дадоха първо на мен да го подпиша. Но аз се дръпнах и му дадох шанс на него. Цял живот съм бил честен и почтен, бях много добър, а в тази държава това не е добре. Видят те, че си хрисим и всеки гледа да те гази и да те използва. Поне не се оцапах, останах си с неопетнено име“, разкрива Тодоров в ефира на „Нюз7“.

Ощр от категория Бойни Спортове