Намери ни
To Top

Динамо (Загреб) взе солидна преднина срещу Розенборг (видео)

Динамо (Загреб) взе солидна преднина в сбъсъка с Розенборг от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Хърватите спечелиха с 2:0 първия двубой на свой терен и могат да гледат с оптимизъм към реванша след седмица. Бруно Петкович откри резултата от дузпа в 9-ата минута, а Мислав Оршич удвои в 28-ата. Двата тима удариха и по една греда в мача.


Динамо започна срещата по-активно и в 8-ата минута Оршич отправи коварен удар, който затрудни вратаря, след това топката бе подадена за Бруно Петкович, който бе спънат за дузпа. Потърпевшият сам изпълни наказателния удар и бе точен за 1:0.

В 28-ата минута резултатът бе удвоен. Защитник на Розенборг не се намеси добре при борбата за една висока топка и на практика изведе Мислав Оршич сам срещу вратаря, а нападателят на домакините не сгреши за 2:0.

Хърватите бяха близо и до трето попадение в 34-ата минута, но тогава изстрел на Никола Моро се отби от напречната греда.

В 39-ата минута пък футболист на Розенборг игра с ръка в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена.

През втората част гостите заиграха по-добре. В 48-ата минута Давид Акинтола бе изведен в на добра позиция, но ударът му бе неточен. След това в 56-ата минута страхотен шут на Самуел Адегбенро се отби от напречната греда.

След това обаче и домакините пропуснаха нови две възможности да решат всичко с трети гол, като с пропуски се отличиха Арян Адеми и Дани Олмо.

Въпреки всичко Динамо може да е доволен от постигнатата победа и е сериозен фаворит преди реванша. Розенборг пък трябва да търси победа с три гола на свой терен, ако иска да елиминира този съперник.

Ощр от категория Шампионска лига