Намери ни
To Top

Фьодор Емеляненко подписа нов договор с Bellator MMA

“Последният император” остава в една от най-известните организации в световния ММА. 42-годишният боец планира да завърши своята легендарна кариера там.

Фьодор Емеляненко е историческа фигура в света на Смесените бойни изкуства. Днес сутринта от Bellator обявиха, че е подписано ексклузивно удължаване на договора на руснака и  той ще приключи своята дългогодишна бойна кариера именно там.


В прессъобщението беше оповестено, че прощалното турне на Емеляненко ще продължи в тежката дивизия на Bellator.

Емеляненко претърпя тежка загуба от Райън Бейдър в последния си двубой по време на Bellator 214 през януари. Тази битка бе финал на турнира в тежка категория, който имаше за цел да излъчи нов шампион. Преди това Фьодор победи Чеъл Сонен в Bellator 208 в Ню Йорк още в първия кръг чрез технически нокаут. Ето какво разказа президентът на ММА организацията Скот Кокър:

„Доволен съм, че успяхме да удължим договора с Федор – най-великият боец в тежка категория за всички времена. Той е човек, който смятам за приятел в този бизнес и съм още по-доволен, че е решил да завърши кариерата си тук в Bellator. Ние имаме вълнуващи мачове за него, които знам, че ще се харесат на феновете му от миналото, както и на новите му привърженици. Тъй като не му остава много време в спорта, аз съм щастлив, че той ще приключи кариерата си по собствена преценка и условия.“

Фьодор, както обикновено не бе многословен, но това, което каза пред медиите бе достатъчно:

„Моето силно приятелство и уважението ми към Скот Кокър превърнаха преговорите за удължаване на договора в елементарен процес”, каза Фьодор Емеляненко.

„Bellator е моят дом – очаквам с нетърпение да помогна на Bellator  да продължи да расте и да достигне пълния си потенциал като най-добрата организация по професионален MMA в света.“

Ощр от категория Бойни Спортове