Намери ни
To Top

Легендата Чеъл Сонън прекрати кариерата си в ММА (видео)

Живата легенда на ММА Чеъл Сонън реши да прекрати професионалната си кариера след поражение с ТКО от Лиото Мачида в лека-тежка категория на голямата бойна галавечер Bellator 222 в „меката“ на бойните спортове „Медисън Скуер Гардън“, Ню Йорк.

22-годишната славна кариера на шампиона на няколко промоции и в няколко категории Сонън трябваше да приключи със загуба, като той самият обясни, че е планирал да предизвика шампиона на Bellator Райън
Бейдър, но сега тази привилегия ще има именно Мачида. 


Сонън бе тотално надвит от противника си в клетката и след като „изяде“ две „летящи“ колена, бе приключен с граунд-енд-паунд. Самият той призна, че не е имал никакви претенции към решението на рефера да спре битката с ТКО и дори се е пошегувал с него, че е трябвало да го направи много по-рано.


42-годишният Сонън направи дебюта си в ММА през май 1997 година, като записа общо 48 професионални битки (30 победи, 17 поражения, 1 реми). Той спечели 11 от последните си 13 двубоя, като всички те бяха срещу настоящи или бивши шампиони. Наскоро той участва в турнира в лека-тежка категория на Bellator и загуби полуфинала от Фьодор Емеляненко с ТКО, а именно с победа над великия руснак Бейдър се добра до шампионския колан.

Ощр от категория Бойни Спортове