Намери ни
To Top

Досега на Кличко не му се бе случвало това

Досега на Владимир Кличко не му се бе случвало подобно нещо, отчита журналистът Бригс Сийкинс от  „Bleacher Report“. Пишещият в авторитетното издание прави анализ на предстоящия сблъсък в Хамбург, като отчита, че това със сигурност ще е най-тежката защита на Кличко от 6 години насам и едана от най-тежките н кариерата му, като никога досега не е имал съперник, доближаващ се като характеристика силно до Пулев.
„Събота вечер в Хамбург шампионът в тежка категория Владимир Кличко ще защитава короната си срещу непобедения Кубрат Пулев от България. Пулев е бивш олимпиец, който може да се мери с Кличко като физика.

Това може да се окаже най-трудната защита за шампиона от години. Хамбург се превърна във втори дом за шампиона от Украйна, а атмосферата в „О2 Арена“ ще бъде като на рок концерт, когато Кличко и Пулев излязат на ринга този уикенд.
Българинът е малко по-нисък и обикновено излиза на мач с 1-2 кила по-тежък. Но като цяло в категорията е рядкост да видиш двама боксьори толкова сходни като ръст. Кличко има огромно предимство по отношение на опита. Той е изиграл над 40 мача и близо 200 рунда повече от претендента. Освен това има и 41 нокаута в повече. Кличко имаше провали, но в ранния етап на кариерата си. Той бе нокаутиран от анонимника Рос Пюрити през 1998 г. и от Кори Сандърс и Леймън Брюстър през 2003 и 2004 г.
Оттогава Кличко премина през декада, в която доминира над всички. Под ръководството на Еманюел Стуърд той разви една непробиваема защита, запазвайки нокаутираща мощ. Въпреки че Пулев не е нокаутьор, той има доста прилична сила. Освен това разполага и с габаритите, за да бъде конкурент. Пулев представя България на олимпийски игри и спечели доста медали в различни международни турнири като аматьор. Не мисля, че той притежава целия спектър от умения като Александър Поветкин и Дейвид Хей, но има достатъчен арсенал, за да се окаже най-трудният тест за Кличко. Без съмнение той е претендент №1 в света. Той спря Александър Димитренко и Александър Устинов в два поредни мача през 2012 г., а след това лесно преодоля и Тони Томпсън. През последните две години няма да намерите претендент с три по-значими победи. Устинов, Димитренко и Томпсън имат общ показател от 97 победи (68 нокаута) и едва 4 загуби към момента, в който са срещнали Пулев. Владимир Кличко е гигант с рядко срещани атлетически качества.
Освен това разполага с изумителна техника. Неговият прав играе ролята на боен таран и се справя прекрасно с това да го превърне в опасно кроше точно по средата на траекторията. Неговият десен над главата може да завърши мач. 80% от нокаутите му се дължат точно на тази опасна мощ.
Пулев е добре обучен боксьор, разбира дистанцията и има наистина добър тайминг на ударите си. Той е голям и физически мощен боксьор. На Кличко няма да му е лесно да се опира на него в клинчовете, както правеше срещу по-дребните си опоненти. Кличко е бил нокаутиран три пъти в кариерата си и това е невъзможно да бъде забравено. Кубрат има навика да се движи напред и назад, а това може да се окаже гибелно срещу правия на Кличко. Също така опитва да се бие със свалена водеща ръка и оставя пространства в защитата си, когато атакува. За разлика от доста американски фенове аз не презирам Кличко. Уважавам качествата и постиженията му, но бих искал малко да се разтресе дивизията, най-малкото заради интереса и вълненията, които биха се получили. Една победа на Пулев ще свърши работа, но не вярвам да я постигне. Българинът има повече шансове за победа от всеки друг след Султан Ибрахимов през 2008 г.
Въпреки това за мен си остава аутсайдер. Голямата ми надежда е, че ще се получи интересен мач, защото съставките са налице. Кличко трябва да атакува, а това ще го изложи на риск. Моята прогноза е, че украинецът ще спечели с късен нокаут. По някое време догодина се надявам да го видя срещу победителя от мача за титлата на WBC между Бърмейн Стивърн и Дионтай Уайлдър“.Превод: в. „24 часа“.

Ощр от категория Анализ