Намери ни
To Top

Контузия спира Асафа Пауъл от Игрите на Британската общност

Ямайският спринтьор Асафа Пауъл няма да участва на 100 метра на Игрите на Британската общност в Голд Коуст заради контузия. Водачът на ямайския тим Далтон Миърс заяви пред австралийските медии, че шампионът на 100 м от Игрите на Британската общност през 2006 г. и бивш световен рекордьор в дисциплината е контузен.

“Нямаме официално изявление от него (което да потвърди спецификата на контузията), но знам, че той се надяваше да дойде на Игрите, това беше нещо, което той очакваше с нетърпение.


Знам, че той е спрял в средата на състезание и оттогава целта му е да се фокусира върху останалата част от сезона и своята рехабилитация. Ако се върне, той ще бъде само част от делегацията, няма да се състезава”, каза Миърс.

Олимпийският шампион от Рио де Жанейро 2016 с щафетата на Ямайка на 4 по 100 м държеше световния рекорд на 100 м между юни 2005 и май 2008 г. с времена от 9.77 сек и 9.74 сек.

Отсъствието на 35-годишния Пауъл дава още по-големи шансове на неговия сънародник Йохан Блейк за титлата на 100 м. Блейк, който вече пристигна в Голд Коуст, ще бъде наблюдаван във финала на 100 м лично от Юсейн Болт.

Игрите на Британската общност ще се проведат от 4 до 15 април, а мъжките 100 м са насрочени за 9 април.

Ощр от категория Лека атлетика