Намери ни
To Top

„Грейснот“ не предвижда България да спечели медал в Пьончан

Компанията за статистически изследвания „Грейснот“ не предвижда България да спечели медал на зимната олимпиада в Пьончан, която започва утре. Прогнозата за броя на отличията е базирана на индивидуалните и отборни резултати на участниците от предишните олимпийски игри в Сочи, както и на други големи състезания като световни първенства и Световни купи. От „Грейснот“ изтъкват, че България е една от четирите държави заедно със Словения, Дания и Нова Зеландия, за които се предполага, че ще имат състезатели в „Топ 8“ в класирането на някои спортове, като при определени условия няма да бъде изненада, ако спортисти от тези четири страни все пак достигнат и до място на подиума.

Изследванията сочат, че състезатели от 28 страни ще стигнат до отличията в Южна Корея, като в тройката поставят Германия с 14 златни, 1 1 сребърни и 14 бронзови отличия, пред Норвегия с 13 златни, 13 сребърни и 15 бронзови и САЩ с 11 златни, 6 сребърни и 12 бронзови.


Биатлонистката Лаура Далмайер (Гер) е фаворитка да бъде най-голямата звезда в Пьончан, като прогнозата е, че тя може да спечели 6 златни медала.

Очаквано другите звезди в биатлона ще бъдат Мартен Фуркад (Фр) и Йоханес Тингес Бьо (Hop). От компанията, която е базирана в Емеривил, Калифорния, твърдят, че Фуркад ще си тръгне с 6 отличия – 3 златни и 3 сребърни, а Бьо с 5 медала – 2 златни и 2 сребърни и 1 бронзов.

Припомняме, че през ноември същите хора от „Грейснот “ прогнозираха, че Радослав Янков ще спечели бронз в коронната си дисциплина паралелен гигантски слалом. Сезонът на чепелареца в Световната купа обаче не е никак успешен и може би и затова е настъпила корекции в прогнозите. За последно страната ни спечели медал от зимни олимпийски игри в Торино 2006. Тогава второ сребро в шорт-трека извоюва Евгения Раданова.

Ощр от категория Спорт