sportove.net

Министър Кралев ще участва в работна среща на WADA

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в среща на ръководството на Световната антидопингова агенция (WADA).

Форумът ще се проведе на 15-ти и 16-ти ноември 2017 г. в Сеул, Корея. Това е първото участие на българския спортен министър в заседание на WADA, след като беше избран за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция в края на октомври.


Красен Кралев ще представлява позицията на Европейския съюз в управителния съвет на WADA до края на 2018 г.

Мисията на Световната антидопингова агенция е да насърчава, координира и наблюдава (контролира) борбата срещу употребата на допинг в спорта във всичките й форми.

Агенцията е съставена от Учредителен борд, Изпълнителен комитет и няколко комитета, в които влизат еднакъв брой представители на Олимпийското движение и правителствата.

Учредителният съвет се състои от 38 члена и представлява най-висшият орган за вземане на решения на WADA. Членовете на съвета са по равно разделени – между правителствата и Олимпийското движение.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.