Намери ни
To Top

Конте: Извадих Луис по тактически причини

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че е извадил Давид Луис от състава за мача с Манчестър Юнайтед по тактически съображения. Изненадващо бразилският национал дори не беше на резервната скамейка при успеха с 1:0 над Червените дяволи, а Андреас Кристенсен започна като титуляр, което засили въртящите се слухове в социалните мрежи, че отношенията между играча и треньора са силно влошени.

Конте обаче настояваше в изявлението си, че решението му е изцяло тактически и категорично отричаше разрив между двамата.

„Просто е.


Треньорът има право да вземе най-доброто решение за отбора и снощи това беше Кристенсен да играе, а имахме Итън Ампаду на резервната скамейка. И двамата са добри футболисти, които ще ни представят занапред, обясни италианският специалист на шампионите.

„Това реших снощи, може би друго ще реша по-нататък. Нормално е. Аз трябва да взема най-доброто решение за клуба, а не за отделен футболист. Единственото нещо, което мога да кажа, че е тактическо решение. Нормално е и може да се случи на всеки един от моите футболисти. А Кристенсен изигра невероятен мач, доволен е специалистът.

След като бяха сразени с 0:3 от италианския Рома през седмицата в Шампионската лига, „сините“ от Лондон направиха впечатляващ мач срещу Юнайтед снощи. Червените дяволи натиснаха в един момент, за да търсят изравняването, но избраните от Конте хора се справиха и удържаха трите точки.

„Трябва просто да се насладим на победата. Играхме с много енергия, страст и ентусиазъм. Tова са много положителни неща- желанието на моите играчи, борбата и желанието всеки да помогне на другия. Фантастична демонстрация на отборен дух. През този сезон по ред причини започнахме с доста проблеми. Но се вижда, че проблемите не могат да ни сломят, доволен е Конте.

Ощр от категория Футбол

  • Черно море взима Пламен Илиев

    Черно море ще има нов вратар от следващия сезон. Това почти сигурно ще бъде шампионът с Лудогорец Пламен Илиев. 32-годишният страж...

    26/04/2024
  • Наполи набеляза заместника на Осимен

    Наполи вече е набелязал заместника на звездата си Виктор Осимен, ако нигериецът си тръгне през лятото. Вероятността това да се случи...

    26/04/2024
  • Тотнъм се прицели в италиански национал

    Тотнъм е набелязал защитника на Торино Алесандро Бонджорно за лятната си селекция. 24-годишният футболист се представя много силно през настоящата кампания,...

    26/04/2024