Намери ни
To Top

Алонсо: В Сингапур паднах жертва, сега искам да стигна до края

Пилотът на Макларън-Хонда Фернандо Алонсо заяви, че няма търпение да се върне в болида и да забрави за случилото се в Сингапур миналия кръг.

Този уикенд предстои Гран При на Малайзия и пилотът на Макларън отново има големи очаквания, макар характеристиките на пистата „Сепанг“ да не пасват толкова добре на колата им.

„Условията в Малайзия са много подобни на тези в Сингапур – топлина, влага и предизвикателство за пилота и колата. Конфигурацията на трасето не е особено в наша полза, но това не означава, че няма да се борим.


Остават ни още шест състезания и ще продължаваме да влагаме цялата си енергия във всяко едно от тях. На „Сепанг“ ще ни е по-трудно с настройките, защото трябва да имаш добра скорост на правите, но има и други характеристики – смесено е.

Ще видим дали не можем да наваксаме изоставането си на правите в бавните завои“, заяви Алонсо.

„След случилото се в Сингапур нямам търпение да се върна в колата. Дано да стигна по-далеч от първи завой! Не мога да не съм разочарован от станалото миналия кръг, защото станах жертва на чужд инцидент.

Това беше една от малкото ни възможности тази година и е жалко, че не можахме да запишем точките, с които да го докажем. Но такива неща се случват“, допълни Фернандо.

Пилотът получи добри новини за двигателя си от ръководителя на „Хонда” Юсуке Хасегава. Той потвърди, че Алонсо може спокойно да използва мотора си от Гран при на Сингапур, тъй като не е бил повреден в катастрофата.

„Страхувахме се, че силовата установка е повредена необратимо от инцидента, но след редица тестове в базата ни стана ясно, че няма никакви проблеми”, заяви Хасегава.

Ощр от категория Спорт