Намери ни
To Top

Испанско дуо донесе успех на Челси над Евертън

Отборът на Челси записа втората си победа от началото на сезона във Висшата лига. В един от най-интригуващите двубои от 3-ия кръг шампионите се наложиха на своя „Стамфорд Бридж“ с 2:0 над гостуващия Евертън.

И двете попадения за успеха на лондончани паднаха преди почивката и бяха дело на испанските национали Сеск Фабрегас и Алваро Мората. Бившият халф на Арсенал и Барселона откри резултата в 27-ата минута, разписвайки се именно след асистенция на Мората.


Дошлият през лятото от Реал Мадрид нападател не остана по-назад и в 40-ата минута удвои аванса на своя тим. 24-годишният футболист вкара с глава, засичайки с глава центриране на Сесар Аспиликуета.

За „карамелите“, които не показаха най-доброто си лице в днешния двубой, официален дебют направи рекордната покупка на клуба Гилфи Сигурдсон. Исландският национал, който бе купен от Суонзи за сумата от 44.9 милиона паунда, започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути.

Иначе с днешния успех Челси се изкачи до петата позиция в класирането с актив от 6 точки. Евертън пък е девети с 4 пункта.

Ощр от категория Футбол