Намери ни
To Top

Лудогорец излиза за нова суха мрежа и разгром при Херо

3 мача, 2 победи и един равен, при голова разлика 7:0. Това е балансът на новия старши треньор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо, откакто той пое тима. Днес разградчани приемат Пирин Благоевград с амбицията да запишат нова суха мрежа при Херо и разгромна победа. В последния шампионатен мач орлите разбиха Дунав в Русе с 5:0, а в другите два двубоя при Димитров също не допуснаха гол – 2:0 и 0:0 със Судува, което ги класира за групите на Лига Европа.


Очаквано треньорската промяна даде резултат. Херо наблегна сериозно върху стабилността в отбрана и вече 270 минути Лудогорец не е инкасирал попадение. При Георги Дерменджиев това се случваше изключително рядко.

Съперникът днес – Пирин Благоевград, е удобен за още една убедителна победа за самочувствие. Орлетата имат своите проблеми, за които говори и Милен Радуканов, а в последните си две визити в Разград – през тази и миналата година паднаха с 0:3 и 1:4. През есента на 2015-а благоевградчани измъкнаха точка при гостуването си на шампионите – 0:0, но сега едва ли ще станем свидетели на подобно чудо. Ремито тогава дойде малко след смяната на Едуард Ераносян с Георги Дерменджиев. Сега рокадата бе направена по-рано, а и чисто игрово Лудогорец при Херо е в доста по-добро състояние.

Наставникът Димитър Димитров планира да направи куп промени по състава в сравнение с реванша със Судува от плейофите за Лига Европа в четвъртък. В състава се завръщат наказаните за тогава Козмин Моци и Марселиньо. На върха на атаката отново ще е Клаудиу Кешерю, който в Литва бе на пейката, а нападението се водеше от Миси-джан. На вратата почти сигурно ще видим Ренан за сметка на Браун.

От щаба на домакините бяха категорични, че и дума не може да става за подценяване на орлетата.

Ощр от категория Футбол