Намери ни
To Top

Юнайтед и Челси готови да активират клаузата на Сержи Роберто

Броени дни, след като Барселона трябваше да преглътне болезнената раздяла с Неймар, чиято внушителна освобождаваща клауза бе платена от Пари Сен Жермен, каталунците са изправени пред угрозата да загубят втори ключов играч. Според испанските медии Челси и Манчестър Юнайтед са готови да платят клаузата на Сержи Роберто, чиито размер е изненадващо нисък за актуалните стандарти – 40 милиона евро.

Според AS от двата клуба вече са се свързали с Барселона, за да регистрират желанието си да платят въпросната сума. Каталунците за момента са спокойни, тъй като са убедени, че поливалентният играч няма желание да напусне клуба, каквато бе ситуацията с Неймар.


Въпреки това от „Камп Ноу“ смятат да се презастраховат, като предложат нов контракт на Роберто, в който ще има по-добри условия и значително завишена откупна клауза.

Френският шампион Монако също проявява интерес към 25-годишния Сержи. Преди около месец пък се появи информация, че каталунците са отхвърлили оферта от Манчестър Сити за испанския национал.

Ощр от категория Трансфери