Намери ни
To Top

На път сме да станем свидетели на нещо невиждано от 8 години

Роджър Федерер се класира на полуфиналите на “Уимбълдън” след категорична трисетова победа над Милош Раонич (6:4, 6:2, 7:6(4)) и ще спори с Томаш Бердих за място в последната фаза на тенис турнира от Големия шлем.

Швейцарецът е вече подчертан фаворит за титлата на “свещената трева”, след като надпреварата напуснаха последователно Рафаел Надал, Анди Мъри и Новак Джокович. В другия полуфинал Марин Чилич ще спори със Сам Куери.

Пътят изглежда начертан за Федерер към неговия безпрецедентен осми триумф на “Уимбълдън”, който би бил втори за него от Шлема през 2017 година след този в Австралия.


Любопитното е, че сме на път да видим тенис сценарий, какъвто за последно се е развивал през 2009 година. Тогава:

– Роджър Федерер спечели две титли от Големия шлем в рамките на календарната година – “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”.

– Американец бе на полуфинал в Големия шлем в лицето на Анди Родик на “Уимбълдън”, като на тази фаза сега е Сам Куери.

– Новак Джокович се отказа поради травма на турнир от Големия шлем, както направи сега на “Уимбълдън”, а преди осем години се отказа по време на срещата си с Родик на Australian Open поради “стрес от горещината”.

– И Новак Джокович, и Рафаел Надал, и Анди Мъри отпаднаха преди полуфиналите на турнир от Големия шлем, като това се случи на “Ролан Гарос”. Сега е факт на “Уимбълдън”.

Всички гореспоменати факти ще са актуални и през 2017-а, ако Роджър Федерер спечели рекордната си осма титла на “свещената трева” в Лондон (или потенциално на US Open, но на “Уимбълдън” е суперфаворит).

Ощр от категория Тенис