Намери ни
To Top

Григор излиза днес на „Ролан Гарос“

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров излиза в днес в битка за класиране на 1/8-финалите на „Ролан Гарос“. В мач от третия кръг на надпреварата българинът ще се изправи срещу испанеца Пабло Кареньо Буста.

Двубоят между двамата е първи в програмата на Корт №1 и ще започне в 12.00 часа наше време.


Григор вече записа победа на тази арена в тазгодишното издание на втория за годината турнир от Големия шлем. Срещу Стефан Робер на старта с 6:2, 6:3, 6:4. След това последва и успех срещу испанския ветеран Томи Робредо с 6:3, 6:4, 7:5.

Пабло Кареньо-Буста e 21-и в световната ранглиста, но на „Ролан Гарос“ е поставен под №20 заради отсъствието на Роджър Федерер. В миналия кръг той загуби сет срещу японеца Таро Даниел, но все пак успя да го елиминира със 7:5, 6:4, 4:6, 6:0.

25-годишният испанец играе с дясна ръка, а бекхенд изпълнява с две ръце, както и повечето от тенисистите в тура. Най-доброто му класиране до момента е №18 от 8 май 2017 година. През тази година е спечелил една титла (Ещорил), а общо в кариерата си има три турнирни успеха (2016 – Москва и Уинстън-Сейлъм). Спечелил е малко над 3,7 млн. долара от наградни фондове.

Днешният двубой ще бъде четвъртият в съперничеството на Димитров и Буста на ниво АТР. До този момент българинът има положителен баланс от 2-1 победи. Двамата за последно се срещнаха миналата година на „Мастър“-а в Мадрид, където Григор загуби с 6:7, 3:6. За статистиката хасковлията и испанецът имат и един сблъсък на „Чаланджър“ в Германия през далечната 2010-година, в който победата е за Григор.

Победителят от мача днес ще срещне победителя от двойката Милош Раонич – Гийермо Гарсия-Лопес.

Григор Димитров вече изравни най-доброто си класиране на „Ролан Гарос“ от 2013-а година, а нов успех ще го изпрати за пръв път на 1/8-финал в Париж.

Ощр от категория Тенис