Намери ни
To Top

Стартира Републиканския шампионат по мотокрос

След петмесечно прекъсване през зимния период, новият сезон на Републиканския шампионат по мотокрос стартира тази седмица в Поморие, от 1-ви до 2-ри април.

По традиция през последните няколко години, първото състезание за годината се провежда на мотополигон „Порой”, като неговата пясъчна настилка е огромно предизвикателство за всички състезатели. В Grand Prix Pomorie 2017 заявка за участие са подали 98 състезатели от България, Ръмения, Молдова и Гърция, които ще се състезават в класовете MX65, MX85, MX2, MX1 и MX.

„Имахме малко почивка, тъй като нямахме състезания, а след което започнах отново да тренирам.


Три седмици преди състезанието в Гърция на тренировка в Бобошево паднах и счупих таз. Сега се чувствам добре и съм готов за сезона, заяви Кристиян Иванов“, който се състезава в клас МХ85 (възраст от 11 до 14 години).

„Очаквам да постигна високи резултати през 2017-та година. Надявам се да бъда в топ 3 на Източно европейското и на Републиканския шампионат до края на годината. Целя се много високо.

За да се кача на подиума в Поморие трябва да имам добър старт, да не пускам докрай и да не се изморявам“, добави още младата ни надежда в мотокроса.

Юлиян Райчев, който се състезава в клас МХ (пилоти над 40 години) също коментира относно очакванията си за новия сезон, както и за травмата, която е получил съвсем наскоро: „Искам през сезона, както и в Поморие да съм спокоен на първо място, защото съм доста нервен състезател. Така допускам много грешки и подарявам челните места на моите конкуренти.

В събота получих контузия на гърба, но ще стискам зъби и ще карам. За състезанието в Поморие не знам къде точно ще бъдат моите силни страни, защото съм контузен. До старта не знам, а след това се надявам да ми мине контузията и да покажа едно спокойно каране“, заяви Райчев.

Официалните тренировки за всички класове и първият манш на клас МХ са в събота, а в неделния ден предстоят състезателните маншове, които стартират от 10:30 ч.

Ощр от категория Спорт