Намери ни
To Top

Селби и Хигинс унищожиха опонентите си в 1 кръг на China Open

Световният номер 1 Марк Селби направи пет брейка над 70 точки, за да спечели убедително с 5:0 над Алфи Бърдън в първия кръг на Откритото първенство на Китай по снукър.

Така Веселяка от Лестър се класира за 1/16-финалите, като този двубой реално бе втори за него в турнира, защото почна от предварителната фаза и трябваше да се справи с 5:3 със съпротивата на Адам Стефанов.

Срещу Бърдън обаче световният шампион бе неудържим между топките и реализира 88, 104, 95, 87 и 74, за да приключи мача за само 61 минути и така да си осигури повече почивка преди следващия двубой.

Джон Хигинс също изглеждаше в отлично състояние при успеха си с 5:1 над Иън Бърнс.


Серии от 74, 79, 85 и 53 осигуриха комфортната победа на Вълшебника от Уишоу, с което той се погрижи да не повтаря ранните отпадания в турнирите от началото на 2017 година.

Във втория кръг от основната схема Хигинс ще срещне бившия член на топ 16 Марк Дейвис, който е в отлична серия от четири победи над шотландеца.

Китайският снукър пък претърпя шок, след като Уенбо Лян бе изхвърлен от Рори МакЛауд с 2:5, а Сиао Гуодон отстъпи с 3:5 на Кайрън Уилсън.

Ощр от категория Спорт