Намери ни
To Top

Моуриньо направи тежко признание, сините тръпнат в очакване

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо днес потвърди прогнозите на медии и специалисти, свързани с трансферната политика на сините до края на летния прозорец.

Специалния призна, че клубът ще трябва да се раздели един от футболистите си, за да удовлетвори критериите на Висшата лига преди старта на сезона.

Едно от изискванията на Премиършип е отборите да разполагат с максимум 17 чуждестранни играчи на възраст над 21 години в групата си. Досега на трансферния пазар „сините“ подписваха само с такъв тип футболисти – Филипе Луис, Диего Коща, Дидие Дрогба и Сеск Фабрегас.


Тибо Куртоа се завърна от тригодишен наем в Атлетико, а в същото време лондончани се разделиха с Давид Луис (продаден на ПСЖ), Ромелу Лукаку (продаден на Евертън), Ориол Ромеу (под наем в Щутгарт), Марко Марин (под наем във Фиорентина) и Кристиан Атсу (под наем в Евертън).

Въпреки това Челси все още надвишава допустимия лимит с един футболист, което потенциално застрашава фигури като Фернандо Торес, Петър Чех, Марко ван Хинкел и Джон Оби Микел.

„Имаме проблем, който трябва да бъде решен. Имаме един допълнителен чужденец. Така че до края на месеца трябва да вземем решение“, отсече Моуриньо.

Ощр от категория Трансфери