Намери ни
To Top

Рафа vs Роджър: Битка №36 предстои

Рафаел Надал и Роджър Федерер ще се изправят един срещу друг в четвъртия кръг на „Мастърс“ турнира BNP Paribas Open след победи и на двамата днес в Индиън Уелс. Най-горещият сблъсък беше „заложен“ още при тегленето на жребия миналата седмица, който изпрати и двамата в „групата на смъртта“ в долната половина на схемата.

„Много съм развълнуван. Дошъл съм тук, за да играя срещу хора като Рафа.


И сега имам тази възможност“, заяви Федерер, който eлиминира американеца Стив Джонсън със 7:6(3), 7:6(4) в мач, в който никой от двамата тенисисти не успя да стигне до пробив. Федерер пропусна четири възможности да спечелени подаването на съперника си, но все пак грабна своя шанс в двата тайбрека, подпечатвайки победата си след час и 34 минути игра.

По-рано през деня Рафаел Надал левичарския дуел срещу сънародника си от Испания Фернандо Вердаско с 6:3, 7:5. „Мисля, че направих добър мач. Бях много агресивен на сервис, началните удари ми се получаваха добре, форхендите и бекхендите също. Мисля, че днес играх много по-добре, отколкото първия ден. Това беше една хубава победа. Изиграх два ужасни гейма, направо кошмарни. Но през останалата част от мача играх много добре“, коментира Рафинатора.

„Триумфът в Австралия ми помогна, но аз все още правя завръщане към играта след дългото отсъствие през миналия сезон. Този мач ще ми даде възможност да надградя за остатъка от сезона. Ще се опитам да играя освободено. Радвам се, че отново усещам енергията. Ако утре се движа добре, със сигурност ще имам шанс“, коментира рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер.

„Искам да спечеля и да стигна възможно най-далеч. Искам да се боря за титлата. Роджър има таланта да прави трудните неща да изглеждат лесни. Той взима топката изключително рано и това му помага да прави много печеливши удари“, коментира от своя страна Надал.

Това ще бъде мачът №36 в едно от най-известните съперничества в тениса, само няколко седмици след тяхната епична петсетова битка във финала на Australian Open, с която Федерер се завърна след 5-месечно отсъствие поради травма, за да вдигне своя 18-и трофей от Големия шлем.

35-годишният швейцарецът е четирикратен шампион в Индиън Уелс. Роджър спечели титлите тук през 2004 (срещу Хенман), 2005 (срещу Хюит), 2006 (срещу Блейк) и 2012 година (срещу Иснър). В добавка на това той има още два финала – през 2014 и 2015 година (загуби от Джокович и двата пъти).

Ощр от категория Тенис