Намери ни
To Top

Шампионска лига или £85 млн. по-малко за Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед ще загуби 85 млн. паунда, ако не успее да се класира за Шампионската лига, изчислиха на Острова.

Неделните издания посочват, че „червените дяволи” подписаха рекорден спонсорски договор със спортния концерн „Адидас” и по силата му ще получат £750 млн. за период от 10 години, но в споразумението има специална клауза.


Тя гласи, че при сезон извън Шампионската лига клубът ще получи с 30 процента по-малко за съответната кампания. Това ще доведе до загуби в размер на 22,5 млн. паунда, а още около £60 млн. няма да бъдат спечелени от приходи за телевизионни права, реклами и др.

Миналата година Манчестър Юнайтед спечели £30 млн. от Шампионската лига, макар да отпадна още в груповата фаза, докато Челси стигна до 1/8-финалите и прибра £62,5 млн. от турнира на богатите.

Освен това, на „Олд Трафорд” ще намалят цените на сезонните билети с 5% и така ще загубят допълнителни 3 млн. паунда, посочва неделния „Дейли Мейл” и припомня, че при пристигането си в началото на годината Жозе Моуриньо постави за цел титлата.

Понастоящем момчетата му изостават със 17 т. от лидера Челси, макар и да имат мач по-малко, защото днес от 18:00 часа гостуват на шампиона Лестър.

Ощр от категория Шампионска лига