Намери ни
To Top

Тийм срещу Гофен на осминафиналите

Доминик Тийм ще се изправи срещу Давид Гофен на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. Двамата тенисисти, които след Мелбърн ще участват на турнира в София, днес преодоляха третия кръг.

Поставеният под номер 8 Тийм се справи с Беноа Пер след 6:1, 4:6, 6:4, 6:4 и за първи път кариерата си ще играе през втората седмица на Australian Open. Австриецът поведе с 5:0 в началото, докато съперникът му не можеше да намери ритъма си.


Французинът обаче вдигна нивото във втория сет, проби в 10-ия гейм и изравни резултата.

В третата част Пер имаше проблеми с началния удар, като вкара едва 37% първи сервис. Това позволи на Тийм да натиска още от ретурите, а той започна да контролира нещата и при разиграванията от дъното на корта. Седем пробива пък бяха реализирани в четвъртия сет, като австриецът успя да стигне до крайната победа.

Представянето на Гофен бе далеч по-убедително. Поставеният под номер 11 белгиец се справи с ветерана Иво Карлович след 6:3, 6:2, 6:4. Той направи 28 печеливши удара и само пет непредизвикани грешки. Гофен не допусна шанс за пробив и стигна до четири пробива срещу 37-годишния си съперник, приключвайки мача след едва 1 час и 27 минути. Карлович, който заби впечатляващите 75 аса в първия си мач в Мелбърн, днес бе ограничен до 25.

Тийм има 4 победи и 3 загуби срещу Гофен, като сред тях е четирисетов успех на Australian Open в третия кръг миналата година. „Добри приятели сме. И двамата сме с шансове за класиране на четвъртфиналите“, сподели австриецът.

Ощр от категория Тенис