Намери ни
To Top

ЦСКА готви нови протести заради зала „Армеец“

От волейболен клуб ЦСКА заявиха, че са готови за нови и много по-големи протести заради зала „Армеец“, в която от 40 години тренира ДЮШ на „червените“. Скандалът се получи, след като от ЦСКА са получили съобщение, че могат да ползват съоръжението само още около 20 дни до Нова година. Залата се намира в „София Тех Парк“, който е част от министерство на икономиката. Школата на ЦСКА ползва залата с договор година за година.


Армейците имаха подобни проблеми със залата още през 2013 година, когато имаше и протести с децата от школата.
Карта 100 сърца за ЦСКА+27

„До колкото разбрахме вчера подписалия това писмо изпълнителен директор на „София Тех Парк“ вече не е работа и ще очакваме още следващата седмица с новото ръководство. Да видим как и по какъв начин нашата школа ще запази функционирането си на автентичното си място, 40 години спортуваме в тази зала. Не стига, че в София има недостиг на спортуващи и зали, мисля, че е крайно неуместно една функционираща зала да затваря врати по този за нас скандален начин“, коментира президентът и старши-треньор на ЦСКА Александър Попов на специална пресконференция днес в зала „Васил Симов“.
Карта 100 сърца за ЦСКА+27

„На срещата, която се надявам още другата седмица реализираме, ще направим предложение. И то ще бъде следното – държавата, не знам кое министерство, която твърди, че се интересува от бъдещето на спорта, да направи ремонт на тази функционираща и даваща резултат зала и ние тогава ще влезем под наем. И сме готови да го правим. Или да ни я даде за 20 години, защото мисля, че в лицето на Мариан Колев ще намерим инвеститор, който да инвестира в здравето на нашите деца, особено армейските. Така, че решение има, стига да не си разменяме такива дръзки писма като „Довиждане от 2 януари“. Цялата „червена“ общост ще бъдем консодилирана и това няма да го допуснем в никакъв случай. Имам усещането, че този път спортната обществено е стигнала до там, че такива безобразия, особено с деца, няма да позволи. Ако трябва, ще направим много по-сериозни протести от предния път“, заяви още наставникът на „червените“.
Карта 100 сърца за ЦСКА+27

„Трудно мога да ви отговоря за мотивите за това решение, защото те не ги излагат. Когато бяхме преди един месец със Сашо Попов при въпросната г-жа Караджова, тя ни попита даже „Ще си подновим ли отношенията?“, спомням си много добре. Ние казахме „Да, това е нашата зала“, както я нарекох. И нашата основна тема на разговор от наша страна беше бъдещето на залата, защото от 2013 година насам ни я предоставят година за година. Нали разбирате, че няма кой да вложи толкова много средства, за да се реновира тази зала, за да стане приятна и уютна за тренировки. Предишният път, когато имахме този проблем през 2013-а, ако си спомняте, залата бе обследвана за нейната стабилност и опасност. Бяха ни предписани някои неща, които трябва да направим и ние ги направихме. Така, че след този разговор с Караджова, която не ни каза какви са плановете за залата – дали ще се събаря, дали ще се реновира, а просто с въпроса „Ще си подновим ли отношенията?“, излязохме с надеждата, че отношенията ще бъдат подновени. Написахме едно писмо-обръщение към тях както досега и за мое голямо разочарование след 5-6 дни дойде отговора „Няма да продължим отношенията с вас. Решението е залата да не бъде допусната за ваше ползване. Ако имаше някакви разговори предварително, за да се разберат техните планове…“, обясни пък шефката на ДЮШ на ЦСКА Верка Николова.

Ощр от категория Волейбол