Намери ни
To Top

Челси победи Ман Сити след страхотен обрат на „Етихад“

Отборът на Челси продължи с феноменалното си представяне във Висшата лига в последните два месеца, след като победи Манчестър Сити с 3:1 като гост в дербито от 14-ия кръг на Висшата лига.

На стадион „Етихад“ домакините контролираха играта през първата част, но „сините“ бяха опасни на контраатака. По всичко изглеждаше, че двата тима ще се оттеглят на почивката при нулево равенство, но в 45-та минута Гари Кейхил се намеси много неумело при центриране отдясно на Хесус Навас и си отбеляза автогол. В първите минути на втората част „гражданите“ натиснаха своя съперник и направиха два фрапантни пропуска чрез Серхио Агуеро и Кевин де Бройне.


Възпитаниците на Пеп Гуардиола бяха наказани за тези пропуски в 60-та минута, когато Диего Коста се възползва от страхотно подаване на Сеск Фабрегас, преодоля Отаменди и израни резултата. 10 минути по-късно след нова контраатака резервата Уилиан направо обратът пълен, а в 90-та минута Еден Азар оформи крайното 3:1 в полза на Челси.

В края на двубоя играчите на Сити се проявиха по изключително недостоен начин, като Агуеро изрита Давид Луис, а Фернандиньо удари Фабрегас, за което двамата футболисти на домакините получиха червени картони. След тази среща Челси дръпна с 4 точки на върха на класирането преди другите мачове от кръга.

Ощр от категория Анализ