Намери ни
To Top

Кинг Конг мина пред Кобрата след пародия

Кубрат Пулев бе изместен от Луис Ортис в Топ 5 на световната ранглиста на боксовата библия Boxrec. 37-годишният кубинец шокиращо се изкачи до №2 в класацията, изпреварвайки дори световните шампиони Антъни Джошуа (IBF) и Дионтей Уайлдър (WBC). Това се случи след пародията, наречена професионален боксов мач, която се проведе между Кинг Конг и Малик Скот. Двамата се срещнаха на галавечер в Монте Карло за интерконтиненталната титла на WBA.


Сблъсъкът показа най-грозната страна на професионалния бокс. Въпреки че Ортис прати съперника си в нокдаун, двамата почти не успяха да се срещнат на ринга. Американецът, за когото това бе трето поражение в 42 мача, бягаше почти през цялото време. Спринтовете му в опит да избегне ударите на кубинеца напълно логично доведоха и до 26-ата поредна победа на Кинг Конг, който продължава да няма загуба, регистрирайки 22 нокаута.

В крайна сметка Ортис вече е втори в класацията на Boxrec с 522 точки, непосредствено след Владимир Кличко (791) и пред Джошуа (466) и Уайлдър (443). Кобрата вече е пети с 432 точки, на 119 пред Джоузеф Паркър (НЗл), който ще боксира за световната пояс на WBO с Анду Руис на 10 декември.

Веднага след победата на Ортис специалистите определиха кубинеца като ретрограден боксьор, който няма място сред претендентите в тежка категория.

„Този няма никакъв шанс за титла. Не може да бие Пулев, Стивърн или Поветкин, като ли Кличко или Джошуа. Срещата бе пародия, а Скот направи необходимото, за да спечели малко пари, без да отнесе много бой“, отсякоха медиите в САЩ.

Очаква се Кобрата да си върне позицията съвсем скоро. Успех над бившия световен шампион на WBC Самюел Питър на 3 декември в „Арена Армеец“ ще позволи на европейския първенец отново да мине пред Ортис.

„Тема Спорт“

Ощр от категория Бойни Спортове