Намери ни
To Top

Асен Василев обяви познава ли баща и син Димитрови и разкри сензационно, че през януари…

Отстраняването на Росен Желязков като шеф на БНС е с оглед на неговите действия. Това заяви пред БНТ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

„Ако погледнем епизода за НЗОК, фактите са доста ясни. Преди да се гласува оставката на председателя на НЗОК, в деловодството бе внесен документ, с който той оттегля оставката си.


Той беше в парламента…

Оттам нататък няма какво да се гласува. И тук въпросът е защо председателят на НС трябваше да позволи едно противоконституционно решение.

Свалянето на председателя на НС не трябва и не е политически акт. Това го казах, когато Никола Минчев беше свален“, подчерта той.

Не мисля, че ГЕРБ са спасили каквото и да е и който да е. Няколко доклада днес не влязоха в пленарна зала. Тук по-важния момент е, че когато има правила и те не се спазват, човекът, който не ги спазва, трябва да си понесе отговорността

Обществото е разделено на 3 групи. Ние имаме една група, на която й харесваше модела на развитие на България по тертипа а Латинска Америка. Резултатът от този модел на развитие е, че има хора и групи, които натрупаха огромен ресурс, има много мигранти…

Групата, на която ние сме изразител, иска европейско развитие, да се изравнят неравенствата. 3 пъти по-бързо настигаме Европа по богатство.

Третата група иска да се промени модела, но в посока Москва, Орбан, един евразийски модел“, коментира Василев.

Той бе категоричен, че няма никаква причастност към историята с Митниците.

„Не познавам баща и син Димитрови. Днес излезе снимка на президента с тези хора. Те са се снимали с всички политици наред по предизборни кампании. Самата служебна министърка каза, че не са влизали в МФ“, посочи той.  

„Аз исках шефът на МВР-Хасково да бъде сменен“, заяви Василев.

„Видя се, че пари има и те могат да стигнат до хората. Мисля, че хората в България добре си дават сметка какво има отношение към техния живот – дали това, че имат по-висока пенсия, безплатни лекарства и могат да пътуват свободно из Европа, или някакви измислени скандали.

Това, което видяхме – януари парламентът спря да работи. Видя се, че Борисов не е свободен в своите решения. Когато дойде моментът, това, което на хартия се прие за Конституцията, се случиха няколко неща.

Стана ясно, че въпреки желанието на много хора в ГЕРБ България да върви по европейския път, в един момент Борисов избра Пеевски пред г-жа Габриел и затова падна правителството.

Ощр от категория