Намери ни
To Top

Шоуто започва: Сигурна и рискова прогноза за мача на откриването

Бразилия и Хърватска се изправят един срещу друг в мача на откриването на Световното първенство 2014. Двубоят ще се играе в четвъртък от 23:00 часа българско време на „Арена Сао Пауло“. Другите два отбора в група „А“ са Мексико и Камерун, които ще играят един срещу друг в петък от 19:00 часа наше време.

Бразилците се класираха на Мондиала без да участват в квалификациите, след като са домакини на шампионата.


Хърватска завърши на второто място в своята група от квалификациите за световното в зона „Европа“, а на баражите за място на Мондиала елиминира Исландия след нулево равенство в Рейкявик и победа с 2:0 в Загреб.

Бразилия и Хърватска бяха в една група на Световното първенство през 2006 година, като тогава „селесао“ постигна успех над „шахматистите“ с минималното 1:0 с гол на Кака. Бразилия е в страхотна форма и се намира в серия от 9 поредни победи. За последно „кариоките“ регистрираха поражение през август месец 2013 година срещу Швейцария (0:1). Хърватска е без загуба в предишните си 5 мача (3 победи и 2 равенства). Последният път, в който „шахматистите“ претърпяха поражение, бе през октомври миналата година срещу Шотландия (0:2).

Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари има пълен състав на разположение за двубоя в четвъртък. Хърватска ще бъде без един от основните си футболисти в нападение – Марио Манджукич, който ще пропусне срещата поради наказание. Очаква се атаката на „шахматистите“ да бъде водена от Ивица Олич.

Ето и какви са вероятните състави на двата отбора:

Бразилия: Сезар, Алвеш, Луиш, Силва, Марсело, Густаво, Паулиньо, Хълк, Оскар, Неймар, Фред;

Хърватска: Плетикоса, Пранжич, Чорлука, Ловрен, Сърна, Модрич, Вукойевич, Ковачич, Ракитич, Перишич, Олич;

Бразилия е сочен за фаворит в срещата, но Хърватска със сигурност няма да се предаде лесно и ще се опита да измъкне поне точка от „кариоките“. Класата на „селесао“ обаче би трябвало да си каже думата и очакванията са бразилците все пак да се поздравят с победата.

По-сигурна прогноза: Бразилия да спечели @1.30 Bet365

По-рискова прогноза: Бразилия да спечели (-1.5 Азиатски Хендикап) @2.10 Bet365

Ощр от категория Бразилия 2014