Намери ни
To Top

Ливърпул подобри рекорд и вече е едноличен лидер, след като отново нямаше проблеми с Арсенал (видео)

Ливърпул вече е едноличният лидер във временното класиране на Премиър лийг, след като победи с 3:1 Арсенал на „Анфийлд“ в дербито от третия кръг на английския шампионат. До днес това бяха единствените два тима, които бяха с пълен актив след първите два кръга. За мърсисайдци това е 12-а поредна победа в Премиър лийг, което е клубен рекорд. Ливърпул вече в девет поредни мача няма загуба от Арсенал на „Анфийлд“, като в последните четири срещи, изиграни на този стадион, „червените“ отбелязаха 15 гола във вратата на „топчиите“.


Днес Жоел Матип откри в 41-вата минута, а Мохамед Салах (49′-дузпа, 58′) добави още два гола за важния успех на домакините. Лукас Торейра вкара почетното попадение за Арсенал пет минути преди края.

 

Адриан отново започна на вратата на домакините, тъй като Алисон все още не е възстановен. Фабиньо и Джордан Хендерсън се завърнаха в халфовата линия за сметка на Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн, които бяха титуляри срещу Саутхамптън.

Рекордната покупка на Унай Емери Никола Пепе започна за първи път като титуляр в Премиър лийг. Мениджърът на лондончани обаче не се бе престрашил да започне с трима в атака и Александре Лаказет остана на скамейката за началото. Гранит Джака  стартира в халфовата линия.


Домакините стартираха на много високо темпо. Още във втората минута малко не достигна на Фирмино да засече на далечната греда остро центриране на Робъртсън отляво. Арсенал трудно успяваше в първите минути да изнесе топката заради енергичната преса на мърсисайдци. В деветата минута Ливърпул си изработи втора добра ситуация. Вайналдум бе изпуснат при един корнер, изпълнен от Александър-Арнолд. Холандецът опита веднага да отиграе, но стреля над вратата.

В 11-ата минута „артилеристите“ можеха изненадващо да открият резултата. Ван Дайк реши само да гардира, а не да чисти едно дълго подаване в предни позиции, Адриан излезе и изчисти с крак, но прати топката право в Обамеянг. Нападателят стреля технично от 30-ина метра, но топката премина опасно близо, но встрани от далечната греда.

Садио Мане получи страхотен подарък в 20-ата минута, когато Себайос му подаде топката в наказателното поле. Сенегалецът обаче не успя да стреля силно и Лено улови без особени проблеми.

В 31-вата минута Пепе отправи много опасен удар от границата на наказателното поле, но и този път топката премина встрани от целта.

Веднага след това изстрел на Хендерсън рикошира в бранител, след което премина над вратата. В този момент играта бе спряна, за да бъде разгледан инцидент за евентуален червен картон на играч на Арсенал. Не се разбра какво точно беше проследено, но вероятно ставаше дума за евентуален удар с лакът в лицето на Салах при центрирането, предхождащо изстрела на Хендерсън.

Последвалият корнер бе изчистен и това даде началото на изключително опасна контраатака на Арсенал. Пепе използва скоростта си и успя да премине зад гърба на Робъртсън. Оставаше само Адриан, но нападателят се смути и стреля слабо и право в ръцете на вратаря.

В 39-ата минута Салах се освободи много добре от Джака и стреля технично, но встрани от целта. Последва период с три поредни корнера пред вратата на Лено. При последния от тях Матип надскочи Гендузи, който държеше с ръце Ван Дайк, и прати топката под напречната греда – 1:0.

В последната минута именно Гендузи протегна крак в последния момент и попречи на Салах да удвои аванса на Ливърпул.

Домакините започнаха на високо темпо и второто полувреме. В 48-ата минута Александър-Арнолд изведе добре Салах, който премина зад гърба на Давид Луис. Бразилецът задържа очевидно Салах за фланелката – дузпа за Ливърпул и заслужен жълт картон за бившия бранител на Челси. Голмайсторът на мърсисайдци изпълни безапелационно 11-метровия наказателен удар – 2:0.

В 56-ата минута Салах засече с глава добро центриране от Робъртсън, но египтянинът не успя да натисне топката и тя премина над вратата.

Три минути след това обаче Салах отбеляза втория си гол, след като преодоля с лекота Луис, след това нямаше проблеми да надбяга Монреал и да стреля елегантно в далечния ъгъл – 3:0.

След този резултат Ливърпул видимо понамали темпото, докато Арсенал все пак се опита да се тръгне с по-почетен резултат. Това се случи в 85-ата минута, когато Лукас Торейра, който се появи като резерва, намали. Обамеянг проби добре отляво, след което пусна към уругваеца, който стреля в ъгъла за крайното 3:1.






СТАТИСТИКА ТУК!
РАЗВОЯТ МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!

ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК!

Ощр от категория Най-четено