Намери ни
To Top

Роналдо остави Реал на световния връх

Реал Мадрид за втора поредна година е най-добрият клуб в света. На финала на Световното клубно първенство „белия балет“ победи с минималното 1:0 бразилския Гремио и изигра много по-сложен мач, отколкото всички очакваха.

Още във втората минута звездата на тима Кристиано Роналдо получи сериозен удар от противников защитник и дори по крака му останаха следи от бутонките на Жеромел. В 17-та минута португалецът отптави силен удар, но той мина встрани.


В следващите минути на два пъти от корнер испанският отбор можеше да отбележи, но Роналдо и Каземиро бяха изпреварени. В 27-та Едилсон отправи мощен удар по посока на Навас, но топката прелетя ниско над напречната греда.

След почивката Реал вдигна още повече темпото, като Роналдо даде тон с удар от дъгата, но той се оказа неточен. Малко след това португалецът спечели нарушение до наказателното поле и сам намери пролука в стената, за да прати топката в мрежата на Гремио.

Пет минути по-късно Роналдо отбеляза втори гол, но той беше отменен заради засада на асистента за гола Карим Бензема. В 65-та минута Модрич пробва късмета си от над 20 метра, но топката се отби от гредата.

До края на срещата Реал се опита да стигне до по-убедителна победа, но защитата и най-вече вратаря на Гремио Марсело Грое удържаха на натиска и загубата им остана минимална.

Така Мадрид стана първият отбор, защитил трофея си и завършва календарната 2017 година с пет трофея – Шампионска лига, Суперкупата на Европа, Титлата на Испания, Суперкупата на Испания и Световното клубно първенство.

Ощр от категория Футбол