Намери ни
To Top

Очаквано топ играчите са на 1/2-финал на Световните игри

Очаквано двамата топ играчи Алистър Картър и Кайрън Уилсън се класираха за полуфиналите на турнира по снукър на Световните игри във Вроцлав. Джентълменският спорт за пети път е част от програмата на форума, провеждащ се под патронажа на Международния олимпийски комитет (МОК). От Световната билярд и снукър асоциация с охота се похвалиха, че за първи път в историята мач между майстори на щеката (Картър – Деклан Бренан) е бил излъчен по Олимпийския канал в интернет.

Във въпросния двубой 13-ият в световната ранглиста Картър спечели с 3:1 срещу представителя на Северна Ирландия.


11-ият в света Уилсън със същия резултат елиминира бившия професионалист Майкъл Джъдж, като дори можеше да се озове изоставащ в резултата, но спечели третия фрейм по цветовете.
Бившият световен шампион до 21-годишна възраст Си Шу се нуждаеше от решителен пети фрейм, за да срази Каспер Филипиак. “За награда” китаецът ще спори с Капитана за място на финала в неделя, а другият сблъсък от предпоследната фаза противопоставя Уилсън на иранеца Сохеил Вахеди, който набързо победи професионалиста от Швейцария Александър Урзенбахер с 3:1.

Ощр от категория Спорт