Намери ни
To Top

Загуба беляза завръщането на Дунав в Европа

Отборът на Дунав загуби с минималното 0:1 при гостуването си на казахстанския Иртиш Павлодар в среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Това бе първи двубой за „драконите” в европейските клубни турнири от близо 22 години насам. Въпреки поражението обаче играчите на Веселин Великов все още имат сериозни шансове да продължат напред в турнира.

Иначе срещата започна много лошо за тях, след като тимът воден от Димитър Димитров-Херо откри резултата още в 5-ата минута.


Нападателят на домакините Игор Бугав се възползва от неразбирателство в защитата на русенци и от близка дистанция не остави шансове на Станислав Антонов. Голът даде допълнително самочувствие на казахстанците, които в следващите минути осъществиха сериозен натиск пред противниковата врата.

Постепенно футболистите на Дунав, за повечето, от които това бе дебют на международната сцена, заиграха далеч по-добре и на свой ред успяха да създадат ситуации пред стража на домакините.

След почивката русенци подобриха още повече представянето си на терена и единствено липсата на шанс и повече рутина в завършващата фаза им отне възможността да стигнат поне до изравняване. Добри възможности за гол се откриха пред Мирослав Будинов и капитана Диан Димов, но и двамата не успяха да поразят целта.

Реваншът е седмица по-късно, на 6 юли, в Русе.

Ощр от категория Анализ