Намери ни
To Top

Димитров стартира днес в Стокхолм срещу квалификант

Първата ни ракета Григор Димитров започва днес участието си в най-успешния за него турнир, този в Стокхолм с награден фонд награден фонд 635 645 евро. Българинът е поставен под №2 в схемата и ще се включи в надпреварата директно от втори кръг. Негов съперник ще бъде естонският квалификант Юрген Зоп, който е 234-и в световната ранглиста на АТР.

Мачът е втори в програма за деня на централния корт и ще започне веднага след края на двубоя между Кевин Андерсън (ЮАР) и американският квалификант Райън Харисън, който е с начален час 13:00 часа наше време.


Димитров и Зоп не са се изправяли в пряк двубой досега. На старта естонецът елиминира германския ветеран Бенямин Бекер с 6:3, 6:4.

28-годишният Зоп е достигал до 71-ото място в световнатна ранглиста преди четири сезона. Той няма съществени постижения като професионалист и е заработил малко над 730 хиляди долара от наградни фондове в кариерата си досега.

В Същото време Григор Димитров спечели първата си титла именно в Стокхолм през 2013 година, а година по-късно достигна до финала.

Ощр от категория Тенис