Намери ни
To Top

Лудогорец загуби много тежко от Арсенал

Българският шампион Лудогорец допусна много тежка загуба като гост на Арсенал в третия си мач от група „А“ на Шампионската лига – 0:6. Месут Йозил отбеляза хеттрик за успеха на лондонския тим, а по едно попадение добавиха още Алексис Санчес, Тио Уолкът и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Въпреки тежкото поражение разградчани показаха добра игра, особено през първата част, и могат да съжаляват, че не стигнаха поне до почетно попадение.

Двубоят на „Емирейтс“ започна с много силен натиск на артилеристите.


Защитата на българския тим издържа само 12 минути, след като Алексис Санчес изведе домакини напред в резултата с красиво попадение. Чилийският нападател получи извеждащ пас зад противниковата отбрана, нахлу на скорост в наказателното поле, след което финтира Козмин Моци и с елегантен прехвърлящ удар не остави никакви шансове на Владислав Стоянов.

Постепенно възпитаниците на Георги Дерменджиев се активираха и изнесоха играта в по-предни позиции. Първата опасност пред вратата на Арсенал бе регистрирана в 18-ата минута, когато Давид Оспина отрази удар от малък ъгъл на Вандерсон.

Последваха още няколко добри възможности за изравняване на резултата, но нападателите на Лудогорец не показаха достатъчна съобразителност при завършващите удари.

Лондончани отговориха с изключително опасна атака, която завърши с неточен пас на Алекс Окслейд-Чембърлейн към Тио Уолкът, който се бе озовал на позиция сам срещу празна врата.

В 32-ата минута разградчани по чудо не възстановиха равенството. Мисиджан бе изведен сам срещу Оспина, но не успя да го преодолее. Последва пас към Вандерсон, който стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна дясната греда на вратата на топчиите.

Десет минути по-късно Уолкът удвои предимството на Арсенал. Той се разписа с топовен изстрел покрай дъгата пред наказателното поле и на Владо Стоянов не му оставаше нищо друго освен да извади топката от мрежата си за втори път.

След почивката лондончани напълно отказаха българския шампион с нови два бързи гола. Само минута след подновяването на играта Окслейд-Чембърлейн се възползва от грешка в наказателното поле на Лудогорец и с мощен удар направи преднината на своя тим класическа.

В 56-ата Месут Йозил също записа името си сред голмайсторите. Немският национал получи дълъг извеждаш пас от Косчиелни и с прецизен удар в долния десен ъгъл остави безпомощен Стоянов. До края на срещата Йозил успя да се разпише още два пъти в 82-ата и в 87-ата минути и по този начин оформи своя хеттрик за крайното 6:0 в полза на Арсенал.

В другия мач от тази група Пари Сен Жермен победи Базел с класическото 3:0. Така Арсенал и ПСЖ продължават да водят в класирането с актив от по 7 точки, докато Лудогорец и Базел са с по 1.

Ощр от категория Шампионска лига