Намери ни
To Top

Локо (ГО) скача за първа победа

Локомотив (Горна Оряховица) единствен от новаците още няма победа в Първа професионална лига, но „железничарите“ са амбицирани да спечелят трите точки в днешния си мач срещу Берое и да се отдалечат от дъното на класирането. Отборът на Ангел Червенков отново ще домакинства на „Лаута“, където направи равенства с Нефтохимик и Черно море. През паузата в първенството клубът привлече доказани имена като Матиас Курьор и Цветан Генков, които трябва да решат проблемите в атака. Очаква се Курьор да е титуляр днес, докато Генков със сигурност няма да вземе участие в двубоя.


В предни позиции за Локомотив ще действа Тихомир Кънев, а аут заради наказание е Димо Атанасов.

Берое записа три победи в първите си 4 мача и при нов успех днес, ще се изкачи на 3-о място в таблицата. Новото попълнение Маркитос най-вероятно ще започне като титуляр зад тарана Георги Божилов, а по двата фланга ще се разчита на пробивите на Александър Василев и Неманя Милисавлевич.

До момента двата тима са се срещали 18 пъти в елитната дивизия, като Локо (Горна Оряховица) има 5 победи, равенствата са 2, а 11 пъти краен победител е излизал Берое. Головата разлика е 21-18 за заралии.

Вероятни състави:

ЛОКО ГО (4-2-3-1): Банков; М. Желев, Кавдански, Керчев, Фиданин; Мечев, Апостолов; Смирнов, Курьор, К. Трифонов; Кънев
Старши треньор: А. Червенков
БЕРОЕ (4-2-3-1): Макенджиев; В. Василев, И. Иванов, И. Миланов, В. Пенев; Панайотов, Като; Милисавлевич, Маркинтос, А. Василев; Божилов
Старши треньор: А. Димитров

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: „Локомотив“, Пловдив
НАЧАЛО: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол