Намери ни
To Top

Людмил Найденов: Чакаме африканци в Дупница

Мениджърът на Марек Юнион-Ивкони Людмил Найденов говори пред „7 дни спорт“ за промените в състава и за очакванията от новия сезон в Суперлигата.

– Какви са целите пред Марек Юнион-Ивкони?
– Ще се борим. Не си поставяме на всяка цена цел да сме на първо място. Важното е момчетата да играят, да се развиват и да вървят напред.


Тази година ще дадем шанс на по-младите състезатели да се докажат. Ако не се получава, да хващат друга посока. Нямаме точна цел.

– Казва те млади играчи, но ще разчитате и на опитните Венелин Кадънков и Златан Йорданов…
– Кадънков е състезател на Марек, засега няма договор в чужбина и започва подготовка с нас. Има вероятност да се разделим с него в някакъв момент, защото по принцип той чака оферта за чужбина, но до момента няма такава. Може и да не я дочака. По подобен начин стоят нещата със Златан Йорданов.

– А как ще се отрази на отбора отсъствието на либерото Мартин Божилов?
– Със сигурност липсата му ще се отрази, защото той натрупа доста опит и на клубно ниво, и с националния отбор. Ще се опитаме да наложим един млад състезател – Христо Колев, който се надяваме да стигне поне неговото ниво.

– Разделяте се и с разпределителя Николай Манчев.
– Да, в момента водим преговори с Левски за него. Ако той подпише с тях, ще намерим човек. Имаме доста набелязани състезатели. Може би ще вземем чужденец.

– Ако не е тайна, с какви играчи преговаряте?
– С африканци. Очакваме на 1 септември да пристигнат разпределител и диагонал на проби. Ще вземем разпределител само ако се разделим с Манчев.

– А какво се случва с диагонала Михаел Манджуков, който извади рамо в края на миналата година?
– Манджуков е в Португалия, където живеят родителите му. Отиде там на преглед, но нямам никаква информация от него вече 2 месеца. Изобщо не ми се е обаждал да ми каже какво е състоянието му. Ще го изчакам до 1 септември да видя дали ще се яви за началото на подготовката, а ако не се яви, сигурно ще спре с волейбола.

– Споменахте, че започвате подготовка в началото на септември. Кога започва първенството?
– Не знам. Това не е нормално! Аз не знам кога да събера отбора, защото не знам кога започва първенството. Събираме момчета ей така, на късмет, а треньорите не знаят как да ги готвят. Не е все едно дали мачовете започват след два месеца или след един. Никой нищо не казва официално, носят се само слухове, а аз на слухове не вярвам. Трябваше досега всичко да е ясно.

– Каква е причината за този хаос?
– Националната волейболна лига е виновна за това, със сигурност не е моя вината. По-рано се ориентирах по европейските турнири, а сега няма по-какво да се ориентирам, просто си спазвам традицията. Събирам отбора просто защото е първи септември.

– Ще участвате ли на някакви турнири по време на подготовката?
– Имаме покана от Турция, както всяка година. Заради положението в страната обаче най-вероятно няма да ходим там. Може би ние ще поканим някой отбор тук. В края на септември ще участваме на турнир в Разлог заедно с домакините от Пирин и други отбори.

Ощр от категория Волейбол