Намери ни
To Top

Петричев: Те пяха, ние играхме

„Да, очевидно сме орисани да играем луди мачове”, каза изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев след драматичната победа с 4:2 след продължения над Цървена звезда, която праща тима на прага на ново участие в групите на Шампионската лига.

Той разкритикува отношението на феновете на домакините и на клуба от Белград. „Още на летището казах, че Лудогорец няма да се стресне от тази публика. Цяла седмица ни плашеха, че едва ли не небето ще се отвори.


Евала на момчетата, защото освен победата, те я постигнаха по един прекрасен и категоричен начин на един много негостоприемен стадион. Изобщо не се стреснаха нито от публиката, нито от пропагандата, в която се включиха и доста българи. Имаше и много лични обиди към хора от клуба. Това е Лудогорец, ние винаги се борим до последно. Имаше моменти, в които можеше да се изплъзне победата. Видяхте прословутият ад на Мала Маракана не е толкова страшен. Те пяха, ние играхме.”

„Имаше хора, които ни честитиха още в средата на първото продължение, от което аз се изнервих. Защото нищо не се знае до последно.”

„Обадиха се колеги от други клубове, доста хора се радват за Лудогорец. Имаше моменти, в които наистина се бяхме притеснили, но винаги съм вярвал, че ще вкараме един гол повече, защото се виждаше, че нашият отбор е по-добриоят. Логиката беше нашият отбор да победи.

Това е втората голяма крачка, първата беше да станем шампиони, втората да влезем в групите на Лига Европа, сега дано жребият да бъде по-благосклонен пред нас и пак да се върнем в групите на ШЛ. Това е цел №1.”

„Ядосаха ме, че продаваха по 5 евро чаша вода за нашите фенове. Нашите фенове не са от най-богатите. Това граничи не с добрия вкус и недобрите отношения. Надявам се колегите от Звезда да си вземат бележка. Това 5 евро е срамна работа.”

„Имаше скандирания на етническа основа срещу България. Радвам се, че защитихме честта на българския футбол”, коментира Петричев.

Ощр от категория Шампионска лига