Намери ни
To Top

Георги Дерменджиев: Отиваме в Белград да играем такъв футбол, че да се класираме

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира равенството 2:2 срещу Цървена звезда в първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

– Какво мислите – че по-скоро изпуснахте победата или по-скоро, че се отървахте от загубата?

– Мачът може да се раздели на 2 части, първото бяхме безупречни и поведохме. Второто две грешки и те вкараха два гола. Отборът се стъписа и започнахме да играем малко по-индивидуално и оттам дойдоха и други грешки.


Мисля, че Лудогорец стоя много добре на терена. Имахме ситуации, в които можехме да отбележим, но футболът се играе на голове. Мачът още не е завършил, има още 90 минути.

– На какво се дължи спадът през второто полувреме?

– Не мисля, че спадът е сериозен. Става въпрос, че всички искат да се бие, емоцията е много голяма. И когато получихме гол, видяхте, че този гол не е от надиграване, а от грешки. Там имаше малко разколебаване. Но отборът е много добър и може да се преодолее Звезда.

– Изненадаха ли ви с нещо?

– Не, ние добре ги познаваме. Както и ние не сме ги изненадали. Ние сме отбори, които се следим. И никаква изненада не може да има. В тези мачове който сбърка и оттам става проблемът. Ние много сериозно контролирахме играта. Пресечени топки и те правят атака. Имахме ситуации, в които бяхме малко по-разредени и така се получиха техните атаки. Но мисля, че Лудогорец направи един много добър мач.

– Готов ли е за нов пробив в групите на Шампионската лига Лудогорец?

– Разбира се, Лудогорец има възможностите, има ги футболистите. Отиваме в Белград да играем такъв футбол, че да се класираме. Естествено, че съм оптимист. Както тук са ни вкарали два гола, така ние можем да вкараме два или три. Това е красотата на футбола. Звезда – затворени, затворени, чакат, сбъркахме и допуснахме. Ние направихме сума ситуации, които пропуснахме. Има още 90 минути.

Ощр от категория Анализ